Última hora

Mentre el Govern aprova l’Estratègia de Drets Humans de Catalunya, el departament d’Interior passa dels dictàmens de Nacions Unides

Ahir, el Govern va aprovar l’Estratègia de Drets Humans de Catalunya per reforçar-ne la defensa i promoció.

Liderat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, el programa marcarà les línies de treball de tots els departaments de la Generalitat. L’Estratègia pretén reforçar la defensa i promoció dels drets humans en tots els àmbits competencials de la Generalitat.

Segons l’Acord de Govern, l’estratègia es construeix sobre tres pilars: l’avaluació del grau de compliment del Pla de Drets Humans de Catalunya 2020-2023, la redacció del Pla estratègic de Drets Humans del 2030 i la commemoració del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

S’explica que el Govern se sent compromès en la defensa dels drets humans i aposta per millorar, de forma real i no només teòrica, tot allò que té a veure amb la seva aplicabilitat, ja que el reconeixement dels drets inherents als éssers humans és un procés en permanent evolució i actualització.

L’actitud del Govern sobre drets humans contrasta molt amb la que s’està tenint davant de dictàmens de l’ONU que afecten el mateix Govern de la Generalitat de Catalunya.

Una cosa és la propaganda i altra la realitat. Ho heu de tenir molt clar.

Tenim 5 comunicacions (denúncies) al Comitè de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, a Ginebra (Suïssa), a l’empara de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat. 3 d’aquestes comunicacions ja han estat respostes per aquest Comitè amb els respectius dictàmens favorables en el sentit que aquests funcionaris han estat discriminats per raó de la seva discapacitat.

El Comitè sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat és l’òrgan d’experts independents que supervisa l’aplicació de la Convenció per part dels Estats Parts. A través del seu compromís i cooperació amb els Estats Parts, el Comitè promou la inclusió, defensa els drets humans de totes les persones amb discapacitat i formula recomanacions per a donar suport a l’aplicació de les disposicions consagrades en la Convenció.

Una d’aquestes comunicacions resposta per aquest Comitè afecta la Generalitat de Catalunya.

Tracta sobre un mosso d’esquadra amb una discapacitat, del qual el Comitè de l’ONU constata que ha estat discriminat per la Generalitat de Catalunya negant-li el dret a la reubicació.

Segons el Comitè, aquest cas revela una de les formes de discriminació prohibides per la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, sigui considerada com una discriminació directa o com una denegació d’ajustos raonables.

Aquest dictamen de l’ONU demostra que la Generalitat de Catalunya ha vulnerat els drets d’una persona amb discapacitat de Catalunya que, a més, era funcionària de la mateixa Generalitat de Catalunya. 

La notificació rebuda del Comitè de l’ONU amb el corresponent dictamen va ser enviada al Conseller d’Interior pel seu compliment.

La Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de Nacions Unides és d’obligat compliment, forma part del nostre ordenament intern, però es veu que el departament d’Interior no pensa ni contestar

Sembla que el departament d’Interior passa dels dictàmens de Nacions Unides.

Aquesta és l’Estratègia “real” de Drets Humans de Catalunya.

Una cosa és la propaganda i altra la realitat. Ho heu de tenir molt clar.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: