Qui som: Policies Locals
En nom i representació de l’Associació per la Integració Laboral de Policies Locals amb Discapacitat de Catalunya tinc el plaer de presentar-nos i exposar el perquè de la nostra constitució.
Des de la meva incorporació a AIL-POLD he tingut l’oportunitat de constatar la importància del moviment associatiu en el desenvolupament de la política social. Malauradament, tot i les millores assolides tant en l’àmbit dels drets com dels serveis i prestacions, avui dia encara ens trobem amb situacions que posen de manifest la existència de desigualtats i que reflexen que el col·lectiu de persones amb discapacitat constitueix un sector de població heterogeni que requereix de garanties suplementàries per a la seva plena integració, com el cas del passi a segona activitat dels policies locals amb una discapacitat reconeguda.
Si hi ha una cosa per la qual val la pena lluitar és per la conquesta dels drets inherents a la dignitat humana. La Història ens demostra que la lluita pels drets de les persones i pel seu anhel de justícia com a aspiració màxima a la igualtat dels éssers humans no ha estat fàcil, ni ho és tampoc avui en dia.
Fa tan sols mig segle que es va proclamar, el 10 de desembre de 1948, la Declaració Universal de Drets Humans que comprometia, per primera vegada, a la Comunitat Internacional que l’adoptava, en proclamar que tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets i que és per això que han de comportar-se solidàriament tal com diu l’article 1 de l’esmentada Declaració. Aquests drets, llibertat, igualtat i solidaritat, no poden concebre’ls aïlladament i han de conjugar-se indissolublement units, ja que cap d’ells té sentit sense el referent dels altres.
De la mateixa manera, només podran ser efectius si aquesta igualtat i llibertat que proclama la Declaració es fonamenten en la dignitat i en els drets, ja que és evident la diferència i la diversitat humana que, lluny de considerar-la com un obstacle, l’hem de rebre com una riquesa, doncs de la dignitat neix la força que ens fa lliures i ens impulsa a la igualtat dels uns envers els altres.
La societat, moltes vegades identificada només amb l’Estat i els seus poders, ha de reconèixer en la Llei els drets, entre ells el d’igualtat, i els Tribunals vetllar per la seva tutela eficaç; però correspon a tots vetllar per la constant reivindicació i la reparació dels drets no reconeguts o d’aquells altres vulnerats tant per les Lleis com pels Tribunals.
En aquest sentit AIL-POLD contribueix al compromís que tots tenim amb la societat amb la promulgació d’aquesta Carta que inspira del mateix esperit jurídic que la nostra Constitució i el nostre Estatut d’Autonomia, té el seu origen en aquesta nova ordenació jurídica, nacional i internacional, a la qual ens referíem i apel·la als nostres legítims representants a reparar les desigualtats i, en aquest cas als policies que amb una discapacitat reconeguda no poden optar al seu passi a segona activitat.
Per tot això, des d’AIL-POLD us demanen la màxima difusió de les nostres reivindicacions.
Cordialment,
Vicenç Flores Calero
President d’AIL-POLD
Deixa un comentari