El CERMI demana a la Defensora del Poble que recorri al TC el nou règim de personal de la Policia Nacional per discriminatori

21/09/2015 FONT: SERVIMEDIA

El Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha demanat a la Defensora del Poble, Soledad Becerril, que recorri davant el Tribunal Constitucional (TC) la Llei Orgànica 9/2015, de 28 de juliol, de Règim de Personal de la Policia Nacional, per contenir alguns preceptes discriminatoris per raó de discapacitat, bé per la tipologia de la mateixa o pel seu origen.

Així es recull en un informe que el CERMI ha enviat a la Defensora, en el qual s’explica que alguns articles no respecten la Constitució Espanyola ni la Convenció de l’ONU dels Drets de les Persones amb Discapacitat.
2015_DP_RE_REC INCON

En concret, el CERMI considera que ha d’analitzar-se l’encaix constitucional de l’article 5.2 c), article 6; article 46.2; article 68.1 i article 73.1 de la Llei Orgànica 9/2015. Al seu judici, el nou text legal incorre en una confusió, per equiparació, entre incapacitat permanent i jubilació, quan la primera respon a l’anàlisi de capacitat en relació a un lloc de treball i per tant, no pot ser causa de jubilació.

A més, l’informe explica que no es pot impedir el passi a segona activitat dels qui estiguin en situació d’incapacitat permanent, sense que les seves capacitats hagin estat valorades en relació a altres llocs i/o funcions. Tot això incompleix el principi constitucional que els poders públics han de treballar per eliminar obstacles que dificultin la igualtat de totes les persones.

Així mateix, el CERMI considera que no es pot produir cap tipus de discriminació salarial ni d’assignació de destinació quan una persona que adquireix una discapacitat és derivada a una segona activitat.

En aquest sentit, l’informe recorda que la Convenció de l’ONU recull que “els Estats Part reconeixen el dret de les persones amb discapacitat a treballar, en igualtat de condicions amb les altres; això inclou el dret a tenir l’oportunitat de guanyar-se la vida mitjançant un treball lliurement triat o acceptat en un mercat i un entorn laborals que siguin oberts, inclusius i accessibles a les persones amb discapacitat. Els Estats Part salvaguardaran i promouran l’exercici del dret al treball, fins i tot per a les persones que adquireixin una discapacitat durant l’ocupació, adoptant mesures pertinents, inclosa la promulgació de legislació”.

About AILMED SINDICAT (634 Articles)
L'Associació Sindical per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED SINDICAT) és una entitat compromesa en la defensa dels drets de cadascun dels membres del cos de Mossos d'Esquadra. La nostra missió es centra en garantir la igualtat i la no-discriminació en la integració laboral, assegurant que tots els membres, malgrat les possibles discapacitats sobrevingudes, puguin continuar desenvolupant altres funcions dins del cos o en altres àmbits de l'administració.

Deixa un comentari