Última hora

Sentència guanyada que declara compatible el salari de tècnic de suport no policial amb una prestació per incapacitat permanent total

Sentència guanyada

Recentment hem obtingut una sentència que us volem comentar. Es tracta d’una sentència del Jutjat Social de Barcelona, que pot ser recorreguda, guanyada per la lletrada Nereida Crespo Jiménez, de Crespo & Fanlo Advocats.

La mútua Asepeyo va presentar una demanda contra l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), contra el Departament dinterior de la Generalitat de Catalunya i contra el nostre afiliat, que és una persona amb discapacitat que treballa de tècnic de suport no policial. 

La mútua Asepeyo sol·licitava que fos retirada la prestació d’incapacitat permanent total reconeguda al nostre afiliat, sostenint que estava treballant en segona activitat i que aquesta situació és incompatible amb el manteniment de la prestació.

Quant als demandats, l’INSS i la TGSS sostenien que la segona activitat resulta incompatible amb la prestació i, sorprenentment, el Departament dInterior sostenia que les tasques d’un tècnic de suport no policial” són també tasques policials.

La sentència destaca que el Decret 246/2008 de 16 de desembre de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de Mossos d’Esquadra delimita clarament el que és pròpiament la segona activitat” i els llocs de treball de suport tècnic per als quals no poden continuar fent tasques policials”. 

El capítol 5 del mateix Decret regula els llocs de treball de suport tècnic per als quals no poden continuar fent tasques policials”, podent-se accedir a tal situació després d’haver-se declarat la incapacitat permanent total, d’acord amb l’art. 19 de la mateixa norma. L’art. 21 assenyala de manera clara que l’activitat dels quals es trobin en aquest règim en cap cas no implicarà l’exercici de tasques policials, descrivint-se seguidament les tasques de suport tècnic que poden exercir els que es troben en aquesta situació. L’art. 23 assenyala també clarament que els que es trobin en aquest règim no disposaran de l’arma reglamentària ni dels elements d’acreditació professional corresponents a la policia de Mossos d’Esquadra, sense perjudici de l’acreditació professional corresponent que se’ls lliuri. 

La sentència observa de manera clara que les funcions que realitza el nostre afiliat no són de segona activitat sinó de suport tècnic no policial, atès que no té condició d’agent de l’autoritat, ni pot desenvolupar tasques policials de cap manera.

Per això, d’acord amb l’art. 198.1 LGSS declara compatible la percepció de la prestació per la incapacitat permanent total amb el salari percebut pel demandant en les tasques de suport no policial que exerceix en Mossos d’Esquadra.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: