Última hora

Interior vol modificar el decret de segona activitat actual només respecte a les persones amb discapacitat que ocupen places de tècnic de suport no policial

El passat 21 de juliol vam assistir a una sessió ordinària de la Comissió Permanent de Segona Activitat (COPSA) de mossos d’esquadra.

Qüestions que destaquem:

Sobre el control horari en els llocs de treball dels tècnics de suport no policial: l’obligatori és complir amb la introducció de les dades horàries a l’aplicació PGH, l’administració explica que el control de realització de l’horari es pot realitzar amb full horari o d’incidències, etc., en funció de les particularitats i necessitats de cada unitat, per tant, no hi ha un sistema homogeni.

Jubilació anticipada dels tècnics de suport no policial: l’administració diu que els tècnics de suport no policial es poden acollir a la jubilació anticipada igual que la resta del cos de Mossos d’Esquadra.

Catàleg de segona activitat i funcions operatives i no operatives: el catàleg es va actualitzant periòdicament i a finals d’any serà totalment diferent del que tenim ara, ja que s’haurà de donar resposta a les noves necessitats i als possibles canvis normatius. Es torna a introduir el tema de la dificultat en la distinció entre funcions “operatives” i “no operatives”, en general i en concret respecte als comandaments. L’administració insisteix en el fet que s’hauria de consensuar una nova ordre en la qual les funcions estiguessin molt més adaptades a la realitat actual, donar resposta a les situacions a les quals ara mateix no es pugui donar resposta i determinar què és “operatiu” i “no operatiu”.    

Es parla de l’explicació didàctica que fa l’administració entre els comandaments sobre “posar en valor a les persones en segona activitat”. Una persona en segona activitat no és un moble que s’ha d’aparcar en un despatx i que no faci absolutament res més que esperar que passi el temps perquè es jubili. L’administració diu que ha fet difusió en diferents reunions amb comandaments de totes les funcionalitats que poden arribar a fer les persones que estan en segona activitat, i que això ha provocat poder reconduir algunes situacions quant a tasques a desenvolupar. 

L’administració convida a obrir un diàleg a la COPSA per valorar, identificar, les places susceptibles de ser ocupades en segona activitat i les funcions a dur a terme. 

Segona activitat fora del cos: el posicionament de l’administració és que no es pot realitzar fora del cos, és inviable. Però, en tot cas, s’hauria de cobrar el sou de la plaça que es passi a ocupar, no el sou de mosso. 

Creiem que aproximadament hi ha uns 50 tècnics de suport no policial treballant fora de comissaries a altres departaments de la Generalitat de Catalunya. En el cas de certes patologies ho trobem clarament normal i molt positiu quant a la integració laboral de persones amb discapacitat. Per què uns sí i altres no?

A més, la nostra opinió és que seria un clar abús de poder aprofitar que una persona té una discapacitat sobrevinguda per tal d’abaixar-li el sou.

Document de terminologia d’adaptacions de llocs de treball: no existeix un catàleg d’adaptacions genèric, s’intenta adequar l’adaptació a la patologia de la persona i al tipus de feina que està fent.  

Projecte de decret de segona activitat: va decaure perquè no va haver-hi quòrum amb la part social i els objectius que es volien assolir llavors s’articularan amb instruments diferents. Un d’ells és la modificació del decret actual en concret només pels tècnics de suport no policial, i van avisar que sortiria a vista pública al portal de transparència el text que proposen amb tots els documents relacionats, cosa que s’ha fet a data 22-07-22.

Concretament, l’estat de tramitació d’aquesta modificació de decret es troba en fase d’informació pública i audiència, i està publicat a:

https://governobert.gencat.cat/ca/transparencia/Organitzacio-i-normativa/normativa/normativa-en-tramit/int/en-tramit/projecte-decret-segona-activitat-mossos

Tenim 7 dies hàbils per fer al·legacions. Les farem i les penjarem pel vostre coneixement. 

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: