Última hora

Per fi, el Tribunal Suprem para els peus a la Generalitat de Catalunya

L’abril de 2018 us vam parlar de la Sentència nº 128/2018 d’1 de març de 2018 del Tribunal Superior de Justícia De Catalunya, Sala contenciosa administrativa, Secció Quarta.

La Generalitat de Catalunya va interposar, en data 12 de desembre de 2016, recurs contenciós-administratiu contra determinades disposicions del Reglament de Segona Activitat de la Policia Local de Palafrugell, aprovat pel Ple municipal, el 26 de juliol de 2016. El Reglament va quedar aprovat definitivament perquè no es va presentar cap al·legació. Aquesta aprovació definitiva es va anunciar mitjançant edicte publicat en el DOGC de 25 d’octubre de 2016.

Es tractava d’un recurs contra un reglament de segona activitat d’un cos policial totalment integrador i adaptat a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

En el seu moment ja us vam dir la nostra opinió respecte a aquest recurs. Lamentablement, la Generalitat de Catalunya va preferir anar contra els drets de persones amb discapacitat i, fins i tot, va demanar al recurs la suspensió de l’execució del reglament com a mesura cautelar, la qual cosa no va ser admesa.

El Tribunal Suprem inadmet el recurs de cassació de la Generalitat de Catalunya contra la sentència favorable al Reglament de Segona Activitat de la Policia Local de Palafrugell

Així, recordem, respecte al reconeixement en aquest reglament dels drets laborals dels policies locals amb discapacitat, la Generalitat de Catalunya va entendre que hi havia “perjudicis intensos i qualificats, de caràcter irreversible o irreparable”, que “es presenten de manera terminant, clara i ostensible diferents causes de nul·litat de ple dret”, que “no s’ajusta a la legalitat vigent”, o que afectava negativament “el funcionament normal dels serveis policials”.

Una única cosa va prosperar en aquest recurs i llavors la Generalitat de Catalunya fins i tot va decidir arribar a les últimes conseqüències amb un recurs de cassació al Tribunal Suprem. 

Recentment, la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Suprem va acordar la inadmissió a tràmit d’aquest recurs de cassació, basant-se en el fet que la resolució impugnada no era recurrible en cassació, ja que tractava sobre l’aplicació i interpretació de dret autonòmic, mentre que les normes de dret estatal invocades no han estat rellevants i determinants del fallo.    

És lamentable i trist el paper de la Generalitat de Catalunya en aquesta qüestió. Hauria de ser el màxim garant dels drets de les persones amb discapacitat, però resulta que la realitat és que arriba on calgui per impugnar normativa que garanteix els drets a la integració i el treball d’aquestes persones. Afortunadament, per fi, la justícia l’ha parat els peus.

About AILMED (562 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: